Project Description

The Brief

Our clients wanted to improve the aesthetics of their period style home by the removal and replacement of their old, worn out, uPVC conservatory. The design was dated and the materials had become scruffy therefore they wanted to modernise with a contemporary glass and aluminium structure from Viva which would not only improve the look of their property but also increase light into their gloomy kitchen.

The Process

Viva’s design team knew that the period style of  the host building would look great in contrast with our contemporary structures, however, it was decided, that to bring out the best of both old and new, a modern orangery structure would replace the dated uPVC conservatory. The addition, therefore, of folding sliding doors created the much sought after light; improving the living quality of the Hughes’ kitchen, and married the structure with their large garden seamlessly.

The Result

The result is a contemporary Viva orangery which allows light to flood the clients home and creates a stunning visual through the pairing off period design and the new Viva structure.